Het plan

EEN PLAN DOOR EN VOOR DE NIEUWE BEWONERS

Het project Wonen aan het Dinkeldal ligt aan de rand van Losser, aan de Ravenhorsterweg. Ooit was hier Werkvoorziening Top-Craft gevestigd. Toen het bedrijf in 2007 verhuisde, vatten omwonenden en andere geïnteresseerden het plan op het terrein samen te ontwikkelen. De Vereniging CPO-Losser was geboren. En wat het extra bijzonder maakt: je kunt kiezen uit één van de zeven woningtypes én een voorkeur uitspreken voor jouw favoriete kavel. Inmiddels zijn alle woningen uitverkocht.


Bijzondere architectuur

De vier deelgebieden hebben elk hun eigen sfeer en architectuurstijl, maar zijn toch duidelijk familie van elkaar. De woningen worden gekenmerkt door een eenduidige vormgeving met een heldere en terughoudende uitstraling. De toepassing van natuurlijke materialen, zoals baksteen, stucwerk en naturel hout in warme aarde- en grijstinten dragen hieraan bij. De woningen worden zowel twee als drielaags uitgevoerd met een plat dak of een langskap.

vier deelgebieden

Op basis van het bestemmingsplan en een beeldkwaliteitsplan wordt het voormalige Top-Craftterrein nu ontwikkeld in vier deelgebieden. Samen worden die gebieden omsloten door het Hasseltpad. In de plannen is veel ruimte voor de openbare ruimte en de natuur. Bestaande bomen blijven behouden en in de nieuwe wijk komen groenstroken en wadi’s.

30 woningen

De vereniging CPO-Losser maakte mooie plannen voor het terrein en haakte Le Clercq planontwikkeling aan. Samen met architectenbureau Maas Architecten uit Lochem werden alle wensen en ideeën omgezet in een concreet nieuwbouwproject bestaande uit 30 zeer royale, duurzame en fraaie woningen op een geweldige plek.

Kies je woning én je kavel!

Bijzonder aan het plan is, dat de 30 woningen niet gekoppeld zijn aan een kavel. Je kunt dus eerst een woningtype kiezen en vervolgens een kavel. Op de plattegrond zijn de woningtypes ingetekend op de kavels, maar wil je die bungalow liever op een andere plek in het plan, dan is dat in overleg mogelijk. Heb je je keuze gemaakt, bekijk dan de pdf en ontdek wat jouw voorkeur betekent voor de verkoopprijs van je woning. Inmiddels zijn alle woningen uitverkocht.

Bekijk de drone-beelden!

De voorbereidingen zijn in volle gang. Bekijk hier onder de drone-beelden.

Type Dinkel
TYpE DINKEL
VRIJSTAANDE WONING

De drie woningen van type Dinkel vind je aan de noordkant van het plan. Het zijn vrijstaande villa’s met drie woonlagen, vier slaapkamers en een grote zolder die je vrij kunt indelen. De royale keuken heeft een bijkeuken en vanuit de woonkamer loop je zo de grote tuin in. 
 

Ga naar deze woning

Type Elsbeek
TYPE ELSBEEK
VRIJSTAANDE WONING

De tien vrijstaande woningen van type Elsbeek vind je verspreid over het pan. Dat betekent dat ze allemaal een andere zonligging hebben. De woningen zijn tweelaags, hebben drie ruime slaapkamers, een lekker royale living en een aangebouwde stenen garage.
 

Ga naar deze woning

type lutterzand
TYPE LUTTERZAND
geschakelde bungalow

Aan de oostrand van het plan vind je zes geschakelde bungalows. De tuin is op het oosten gericht en aan de voorzijde is voldoende plek voor meerdere auto’s op eigen terrein. De bungalows hebben standaard een slaapkamers, een badkamer en een aparte berging. Optioneel kan er gekozen worden voor 2 extra slaapkamers en een extra badkamer op de verdieping. In deze woningen kun je wonen en slapen combineren op de begane grond.
 

Ga naar deze woning

type Regge
TYPE REGGE
2 ONDER 1 KAP WONING

In het hart van het plan vind je de zes tweekappers van type Regge. Het zijn royale drielaagse woningen met op de begane grond alle ruimte voor een grote woonkamer en een keuken met kookeiland. De aangebouwde berging kan bij de woning betrokken worden en je kavel, variërend in oppervlak van 310 – 420 m2, ligt op het noorden of het zuiden. 
 

Ga naar deze woning

type bleek
TYPE BLEEK
VRIJSTAANDE WONING

De drie vrijstaande woningen van type Bleek staan op een lekker royaal kavel, variërend van 406- 541 m2. De tuin ligt op het oosten of het westen. De woningen zijn tweelaags maar bieden toch volop woonplezier met een keuken met bijkeuken, 3 slaapkamers en een grote berging
 

Ga naar deze woning

type honiglo
TYPE HONIGLO
VRIJSTAANDE WONING

Aan de noordkant van het plan vind je de vrijstaande woning van type Honiglo. Van deze tweelaagse villa is er slechts eentje, een unieke
woning dus, op een geweldige plek met uitzicht over de bomenrij. De kavel is imposant en ook in huis heb je volop leefruimte met een keuken plus bijkeuken en maar liefst vier slaapkamers.
 

Ga naar deze woning

woningtype Bentheim
TYPE BENTHEIM
VRIJSTAANDE WONING

Deze levensloopbestendige vrijstaande woning heeft standaard al een slaapkamer en badkamer op de begane grond, net als een woonkamer en de keuken. Dit is een heerlijk ruime en praktische woning waar je een leven lang van kunt genieten.
 

Ga naar deze woning

Situatietekening

wonen aan het dinkeldal is uitverkocht

Bedankt voor je interesse!